1 Haziran 2012 Cuma

He Pulled First.

Raylan Givens her polisin polis olmayı seçtiğinde olacağını düşündüğü adam diye tahmin ediyorum... Justified. Türkiyede yayınlandığını sanmıyorum. Keşke yayınlansa çok kaliteli bir dizi. Klasik polisiye dizilerden çok daha farklı. Bunun nedenlerinden birinin dizinin Kentucky'de geçmesi olduğunu düşünüyorum. Gerçek redneck kültürlerinin suçla olan umursamaz ilişkilerini ele alabiliyor lokasyonu sayesinde. Baş karakter Deputy US Marshall(yardımçı polis şefi?) Raylan Givens. Hem 2.Sınıf suçlu olan babasına orta parmak için hemde Harlan'dan kaçmak için Polis olup Kentucky'den çıkıp gitmiştir. Polislik hayatında gördüğü şeyler Raylan'ı gün geçtikçe daha çok merhametsiz bir iş bitiriciye dönmeye başlıyor.
 Dizinin ilk sahnesinde Raylan'ın birinin masasına oturduğunu görüyoruz. Öğreniyoruz ki, Masasına oturduğu kişiye 24 saat vermiş Şehirden ayrılması için, yoksa seni gördüğüm yerde öldürürüm diye bir ultimatom vermiş. Ama problem şu ki daha 24 saat dolmadan adama hadi kalk git demeye gelmiş Raylan. Adam tabi memlun değil bu durumdan memnuniyetsizliğini dile getiriyor Raylan'a. Raylan herzamanki gibi umrunda değil. Bayağı yoğun ve heyecanlı bir diyologdan sonra Adamın silahını çekmesiyle üstüne 3 tane kurşun koyuyor arkadaşın Raylan. Dizinin ilerleyen zamanlarında öğreniyoruz ki, Meksikan bir uyuşturucu ve silah karteliyle ilgili bilgi toplamaya çalışırken Raylan ve ozamanki partneri. Bunları rehine tutan kartel üyeleri nekadar çok bilgiye sahip olduklarını öğrenmek için yaptıkları işkencelerden sonra son olarak Raylan'ı ve ortağını bağlayıp ortağının ağzına dinamit bantlayıp yaktıklarını anlatıyor Raylan. Bu olayın onun insanlığının bozduğu belli olmaya başlıyor ordan sonra.
Dizinin diğer güçlü yanı yan karakter ve kötü adam olarak diziye giren Boyd Crowder'ın bir anda 2. başrolü almış olması. Açıkcası yazdıkça nekadar çok anlatmamak istediğimi farkediyorum. Kimse haberdar değil bu dizinin varlığından 4. sezonu Ekimde başlayacak. Herkesin en azından İlk bölümünü izlemesini tavsiye ederim. İlk bölümü hem çok güzel bir başlangıç sunuyor hemde tek başınada çok başarılı bir kısa film kadarda güzel yapılmış. Torrentlere koşun gençler. Raylan abi beklemez

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder