8 Haziran 2012 Cuma

Skyrim...

Duyurulduğu anda internet karıştı. Ön siparişleri deli gibi sattı. 1 Ay'da en hızlı satılan  PC oyunu oldu. Steam kayıtlarına göre 280.000 kişi tarafından aynı anda oynandı. Kasımdan Yılın sonuna kadar bütün oyunlarla ilgili internet sitelerinde en çok konuşulan şey oldu  ve Elder Scroll's: Skyrim muhtemelen son zamanların en çok abartılmış oyunu oldu bu sayede.


Hemen giricem konuya dolandırmadan lafi.

Problem listesi

-Bazı Quest itemları görev bittikten ve geri verildikten sonra Inventory'de durmaya devam ediyor.
-Ejderhalar duvarlardan geçiyor, ters uçuyor.
-Fazla sayıda Bug nedenliyle bitirileyemen görev var.
-Çok ÇOK basit bir kombat sistemi
-Yavan bir renk paleti. Çok beyenenler çok beyendiklerini iddaa etsede her mekan çok alışılmış ve boş görünüyor, mekanlardan belki 1-2 tanesi insana çarpıcı geliyor. Elf şehri tahmin edilen elf şehri geri kalanlarda tahminin dışına çıkmıyor. Burda neden beyenmediğimi anlattığım Amalur bunu Skyrim'den çoooooook daha başarılı yapabiliyor. Ve gayet ortalama bir oyun Amalur.
-Şöyle birşey düşünün, iki kişi yanyana duruyor siz uzaktan birtanesini gizlice ok ile öldürüyorsunuz. Yanındaki arkadaş "Huh. What was that?" diyor 15 saniye geziniyor ve "Guess i'm seeing things" diyip arkaşının cesedinin yanına dönüp beklemeye devam ediyor...
-Bir rol yapma oyunu için çok fazla "rolü bozabilen" hak var elimizde. Inventory'i açıp 56 tane tekerlek peynir yiyebilmek gibi.
-Oyunda nerde olursanız olun, ne olursanız olun 50 Level Archmage, Conpanionların lideri, Legion'un baş adamı, Dragonborn ve Bütün dünyayı kurtaran adam olsanız bile NPC'ler size basit bir köylü çocuğu gibi davranıyorlar.
-Başarısız ve sıkıcı yazılmış diyologlar ve hikayeler.
-Çok başarısız seslendirme
-Eğer Skyrim'in wikilerindeki sayfalara bakarsanız neredeyse hepsinde birden fazla bug var, Yarısından fazlasındada 5den fazla. Böyle bir zamanda nasıl bukadar bozuk bir oyuna dünyanın en mütiş şeyi gibi bakılıyor gerçekten hiç anlamıyorum.

Peki nasıl daha iyi yapılır?

-Çoğu şirket gibi BOZUK OLMAYAN BİR OYUN YAYINLAYIN
-Oyunun bozuk olan kısımlarını düzeltmek için yayınlanan Patchlerle oyunu dahada çok bozmayın
-İlgi çeken hikayeler ve gerçeğe benzer karaklerler yazın. Böyle hikayeler ve karakterler her Fantazi romanında var.
-Adam gibi bir Kombat mekaniği geliştirin. Oyundaki kombat mekaniği özellikle melee kombat iki tane tahtayı birbirine vuruyormuş gibi hissediliyor. Ya tamamen farklı bir kombat mekaniği yapın yada Düzenleyin
-NPC'lerin oyuncunun eylemlerini fark etmesini sağlayın. Okadar zor değil.


Gerçi bilmiyorum Bethesda'nın nasıl oyun yaptığını. 1000 tane farklı şey yapıp kovaya atılıp karıştırılmış bir oyun. Şunu söylemem lazım. Evet Skyrim'e 150 saat kadar verdim ve inanılmaz potansiyeli olduğunu görüyorum evet. Çok güzel yönleri ve fikirleri var her Elder Scroll's oyunu gibi.  Zaten Elder Scroll's serisi içinde olması insanları heycanlandırmaya yetiyor biliyorum ve iki yüzlülük yapmamak için diyorum ki aynı problemlere sahip oyun Fallout serisinde çıksaydı bukadar uyuz olmazdım ama yinede söylerdim bunların sorun olduğunu. Ama kesinlike aldığı okadar "Acclaim" i haketmiyor. Oyunun çıkmasının üstünden bukadar uzun süre geçmesine rağmen hala oyunun yarısından fazlası bozuk. Kimseye tavsiye edemem bu halde böyle bir oyunu.
Şu anda daha iyi evet. Ve PC'de çok kolay düzeltile biliniyor bozukluklar. Eğer PC'de oynayacaksanız zaten oynamışsınızdır. Konsolda kesinlikle oynamayın. Özellikle PS3. Fus Ro Dah ayrıcada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder